ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ: Președintele Iohannis participă la Summitul securității nucleare de la Washington

ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ: Președintele Iohannis participă la Summitul securității nucleare de la Washington

 Președintele Klaus Iohannis se va afla de miercuri până sâmbătă în Statele Unite ale Americii, unde va participa la Summitul securității nucleare, care va avea loc la Washington.

Potrivit Administrației Prezidențiale, miercuri, la ora 12,00, șeful statului va susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni.
În cursul zilei de joi, Iohannis va vizita Memorialul Holocaustului și va participa la cina oferită de președintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea șefilor de delegații prezenți la Summitul securității nucleare.
Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru și la discuția pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali și utilizarea parțială a acestuia. La finalul summitului, președintele Iohannis va susține o declarație de presă.
Tot vineri, șeful statului se va întâlni cu reprezentanții comunității românești din Washington.
Potrivit unor surse oficiale, președintele Iohannis va avea și întâlniri bilaterale cu oficiali care participă la Summitul securității nucleare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.