ADIGIDM Maramureș: Deșeurile, sursă importantă de energie

MHKW Rothensee din Magdeburg este una dintre cele mai mari stații de incinerare a deșeurilor din Europa. Uzina este ultima verigă a lanțului de gestionare a deșeurilor.

Anual, se ard peste 650.000 de tone de deșeu în această stație. Pe lângă deșeurile colectate din landul Saxonia-Anhalt, a cărei capitală este orașul Magdenburg, sunt aduse la incinerat gunoaie din Anglia, Olanda, Luxemburg și Elveția. Stația este construită la mai puțin de 500 de metri de case.

În urma procesului de ardere se produce energie termică și electrică. Pe partea termică producția acoperă întreaga cantitate de energie necesară Magdeburg-ului, un oraș cu peste 230.000 de locuitori, iar producția de energie electrică satisface 30% din necesar. Stația a fost construită în cadrul unui parteneriat public-privat. Valoarea investiției a fost de 250 milioane de euro.

Delegația din Maramureș, condusă de președintele CJ, Ionel Bogdan, din care a făcut parte și dorectorul executiv al ADIGIDM Maramureș, Romeo Dobocan, a prezentat dezvoltatorilor investiției din Magdeburg avantajele finanțării unui astfel de proiect și-n Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.