Adeverinţă şi semnături false descoperite la eliberarea permisului de conducere unui cetăţean din Borşa

Adeverinţă şi semnături false descoperite la eliberarea permisului de conducere unui cetăţean din Borşa

      Un cetatean din Borşa s- a prezentat săptămâna trecuta la  unul din ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş pentru a solicita eliberarea permisului de conducere obţinut pe perioada efectuării stagiului militar. Acesta a susţinut că, pe timpul îndeplinirii stadiului militar, a obţinut un permis de conducere valabil pentru categoriile B+E şi C+E, dar că nu a ridicat niciodată acest act.
      În dosarul prezentat pentru eliberarea documentului care să îi permită conducerea autovehiculelor pe drumurile publice existau toate documentele prevăzute de lege, la care au fost adăugate două declaraţii notariale ale unor persoane care au susţinut că numitul R.A. a condus autovehicule pe şoselele rutiere din judeţul nostru. De asemenea, avea o adeverinţă eliberată de către o instituţie militară, în luna august a anului 2009, care atesta că cetăţeanul R.A. a obţinut un permis de conducere valabil pentru categoriile B, C, E, (conform vechiului cod rutier), în timpul satisfacerii stagiului militar.  
      Angajatul de la ghişeu a primit dosarul şi a procedat la preluarea imaginii solicitantului, conform reglementărilor prevăzute de legislaţia în vigoare. Ulterior, dosarul cu documentele depuse a fost înaintat spre verificare şefului biroului permise şi examinări, inspector de poliţie Victor Ivaşcu.   
      Prefectul Sandu Pocol a declarat că şeful biroului a avut suspiciuni cu privire la veridicitatea unor acte, respectiv asupra declaraţiei solicitantului şi au fost dispuse măsuri pentru efectuarea de verificări suplimentare.În scopul  stabilirii autenticităţii adeverinţei s-a luat legătura şi cu instituţia militară care a eliberat respectivul document.
          În adresa primită de la instituţia militară s-a menţionat că, în documentele existente, nu există menţiuni referitoare la obţinerea permisului de conducere de către cetăţeanul R.A., pe perioada efectuării stagiului militar, iar semnăturile persoanelor care autentifică adeverinţa sunt falsificate.    
          Având în vedere informaţiile primite, subcomisarul de poliţie Florin Şironka a sesizat Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. A fost întocmit un proces verbal de constatare, iar documentele aferente au fost trimise şi înaintate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii de către R.A. a infracţiunilor de fals şi uz de fals în înscrisuri, respectiv pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule, fără a fi posesorul legal a unui permis de conducere.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.