VIDEO | ACTUALIZARE | Pădurarul de la Ocolul silvic Strâmbu Băiuț a fost împușcat cu arma din dotare. Trei copilași au rămas fără tată

Caz șocant în Maramureș. Un pădurar de la Directia Silvică Maramureș, Ocolul silvic Strambu Băiuț a fost împușcat mortal, cel mai probabil de hoții de lemne. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit miercuri seara într-o pădure dintre localitățile Rogoz și Lapușul Românesc.

S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a desfășurat activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat bărbatul.

”Bărbatul de 30 de ani a fost găsit decedat aseară într-o pădure dintre localitățile Rogoz și Lapușul Românesc. Corpul acestuia a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei. Sub coordonarea procurolului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care acesta a decedat”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Potrivit Direcției Silvice Maramureș pădurarul a plecat ieri în pădure deoarece existau suspiciuni de tăiere ilegală în această zonă. Bărbatul a fost împușcat cu arma din dotare.

”Din informațiile pe care le avem la ora aceasta aseară în jurul orei 19:00 erau suspiciuni de tăiere ilegală într-o anumită zonă pe teritoriul ocolului Strâmbu Băiuț. Pădurarul Liviu Pop a plecat acolo sunând șeful de district că va pleca încolo, șeful de district a sunat la 112 spunându-I acestuia să nu meargă până nu intervin și forțele de ordine după care domnul pădurar nu a mai răspuns la telefon. Când a ajuns șeful de district și cu poliția l-au găsit decedat. Se pare că avea piciorul rupt și a fost împușcat cu arma din dotare. Încă nu se știe, din ceea ce cunoaștem noi au fost reținuți doi suspecți în cazul ăsta. Mai multe detalii Direcția Silvică nu cunoaște”, a precizat Mihai Leșan, purtător de cuvânt Direcția Silvică Maramureș.

În urma acestei tragedii au reacționat și reprezentanții Romsilva.

”La Romsilva – Directia Silvică Maramureș, Ocolul silvic Strambu Băiuț hoții de lemne l-au omorât cu violenta pe pădurarul Pop Liviu. Violența a fost extremă, astfel că nu o pot descrie. Sunt în judetul Maramureș, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest pădurar care avea doar 30 de ani. Riscurile la care sunt supuși silvicultorii au mare legătură cu violența semănată în societatea românească. Noi facem lucruri bune: plantăm, creștem și îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu. Ce au cu noi? Dumnezeul să-l ierte și să-l odihnească în ceruri” a transmis George Mihăilescu, directorul general al RNP Romsilva.

În urma acestei tragedii, 3 copii au rămas fără tată. Anul acesta în România au fost uciși 6 pădurari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.