ACTUALITATEA MARAMEDIA: Acţiuni de suflet ale jandarmilor maramureşeni / Primari nemulţumiţi de repartizarea banilor / Târg de turism

ACTUALITATEA MARAMEDIA: Acţiuni de suflet ale jandarmilor maramureşeni / Primari nemulţumiţi de repartizarea banilor / Târg de turism

Jandarmii maramureşeni îşi îndreaptă, în această perioadă, atenţia spre două fetiţe – Bianca şi Elena, în vârstă de 3, respectiv 8 ani, care, din cauza unor boli grave, nu se pot bucura de copilărie. În acest sens, jandarmii maramureşeni vor organiza, săptămâna viitoare, un meci de fotbal caritabil în scopul ajutorării fetiţei de 8 ani, iar în data de 3 aprilie, de Ziua Jandarmeriei Române, va avea loc un concert susţinut de Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, tot cu scop caritabil, pentru a o ajuta pe micuţa în vârstă de 3 ani. 

Bianca Biro are3 ani şi este diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă stadiul III. Evoluţia este uşor favorabilă, însă mai este nevoie de multe terapii. A început tratamentele de la vârsta de 2 luni şi continuă şi astăzi. Părinţii micuţei cheltuiesc lunar 2.000 de lei numai pe tratamente. 
Jandarmeria Maramureş doreşte să se implice şi în acţiuni de ajutorare a semenilor aflaţi în nevoie. Acţiuni cu scop caritabil au fost demarate de anul trecut, în preajma Zilei Jandarmeriei Române, şi doresc să le perpetueze. Motiv pentru care, în acest an, jandarmii maramureşeni îşi îndreaptă atenţia spre cele două fetiţe: Bianca şi Elena. 
În 24 martie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş va organiza a doua ediţie a meciului de fotbal caritabil, pentru strângerea de fonduri în scopul ajutorării Elenei Lupu, o fetiţă în vârstă de 8 ani, diagnosticată cu scolioză dorsolombară, cu evoluţie medicală nefavorabilă. Elena este elevă la Şcoala „Avram Iancu” din Baia Mare şi, în ciuda bolii, rezultatele obţinute la şcoală sunt foarte bune, povesteşte învăţătoarea acesteia. Recent, micuţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale dificile. 
Micuţa Elena este apreciată şi îndrăgită de colegii din clasă, care abia aşteaptă să o revadă în banca ei. S-au rugat pentru ea şi s-au bucurat când au auzit că intervenţia chirurgicală a fost reuşită. Colegii Elenei au şi un mesaj pentru ea: să revină cât mai repede la şcoală.
Toate fondurile ce vor fi strânse la meciul de fotbal caritabil din 24 martie şi la spectacolul cultural-artistic din 3 aprilie vor fi donate familiilor celor două fetiţe. 
Aceste acţiuni derulate şi susţinute de jandarmi sunt premergătoare sărbătoririi  a 166 de ani de înfiinţarea Jandarmeriei Române. 

Ca  în fiecare an, modul de repartizare a banilor din cele 20 de procente calculate din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a celor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe acest an i-a nemulţumit pe câţiva primari maramureşeni. Unul dintre aceştia a fost edilul oraşului Ulmeni, care le-a semnalat consilierilor judeţeni că unii primari au primit în acest an sume substanţiale de bani. Oraşul Ulmeni a primit în acest an 100.000 de lei, asta în condiţiile în care în acel oraş se realizează în prezent un proiect important pentru zona Codru-Chioar, şi anume construcţia podului peste râul Someş. Primarul oraşului Ulmeni este nemulţumit de banii primiți şi consideră că este necesară alocarea unei sume substanţiale pentru acest proiect.  Lucian Morar a mai semnalat faptul că doar unii primari au primit sume substanţiale de bani.  Oficialii Consiliului Judeţean au arătat că în mometul în care s-a propus repartizarea banilor s-a ţinut seama de toate nevoile judeţului şi de toate UAT-urile din judeţul Maramureş. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a încercat să facă apel la prietenia dintre el şi edil, însă mesajul său s-a transformat într-un schimb de replici. Podul peste râul Someş care leagă zona Codru de Chioar se doreşte să fie finalizat în toamna acestui an. 

De mâine până duminică, în municipiul Baia Mare va avea loc un târg de turism. Aşadar, cei care îşi fac planuri pentru vacanţa de Paşti sau de vară pot vizita acest târg pentru că agenţiile de turism au pregătit oferte speciale. În cadrul târgului, agenţiile de turism oferă reduceri substanţiale la zborurile cu avionul şi la excursiile cu autocarul. Excursiile dorite pot fi achitate şi cu tichete de vacanţă. Târgul de turism va avea loc în perioada 18-20 martie. 

 Emisiune Actualitatea MaraMedia 17.03.2016 – invitat: Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, candidat susţinut de MP la preşedinţia CJ Maramureş
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.