Activitățile preventiv-educative continuă

 În cursul zilei de ieri, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic au participat în cadrul programului ,,Școala Altfel” la o drumeție în mediul montan cu 30 de copii din cadrul Școlii Generale nr. 1 din Cavnic, alături de cadre didactice și părinți.

Pe parcursul acestei activități au fost prezentate mai multe teme de interes despre respectarea mediului înconjurător, orientarea în teren după indici din natura și cu privire la  rolul Jandarmeriei Montane. Aceste întâlniri urmăresc, în special, prevenirea delincvenței juvenile, dar și încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

La sfârșitul acțiunii, copiilor le-a fost montată o tiroliană care se  folosește pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate, aceștia folosind-o însă doar pentru amuzament.

Jandarmii maramureșeni sunt preocupați în permanență de siguranța școlară, astfel că activitățile vor continua și în perioada următoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.