ACȚIUNI ÎN TABERE: Jandarmeria Maramureș dă startul campaniei ”Vacanță în siguranță”

Ca în fiecare an în această perioadă jandarmii maramureșeni încep deja tradiționala campanie ”Vacanță în siguranță”. Scopul acesteia este de a continua seria activităților preventiv-informative desfășurate în școli pe parcursul anului școlar dar și de a le reaminti elevilor și tinerilor că regulile de conviețuire socială trebuie respectate și în vacanță.  

De asemenea, jandarmii montani le vor oferi elevilor informații utile despre activitățile ce pot fi desfășurate în natură în perioada sezonului estival. Totodată, ei vor transmite recomandări pentru drumeții, sfaturi utile în cazul întâlnirii cu animalele sălbatice ori reguli de campare sau picnic.

Prin parteneriatele încheiate cu instituții precum Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Maramureș, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului și Sătmarului,  Asociaţia „Cercetașii Munților” sau Asociația „Wild Cats” Baia Mare, Jandarmeria Maramureș și-a propus să ajungă în cât mai multe tabere, la cât mai mulți elevi.

Scopul este de desfășura activități menite să-i determine pe tineri să conștientizeze riscurile, vulnerabilitățile dar și repercusiunile la care se expun dacă manifestă un comportament neadecvat.

În cadrul campaniei „Vacanță în siguranță” se vor desfășura activități atât independent cât și în colaborare cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității aparținând Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.