VIDEO | Acțiuni de control a comerțului cu păsări vii desfășurate de către D.S.V.S.A. Maramureș

După ce a fost descoperită Gripa aviară într-o exploatație comercială de păsări din județul Mureș, personalul D.S.V.S.A. Maramureș a efectuat în perioada 10-15 mai controale în vederea prevenției difuzării bolii și totodată pentru identificarea activităților comerciale ce nu respectă prevederile legislației sanitare veterinare ce reglementează activitatea de comerț cu păsări vii.

Potrivit Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, au fost verificate atât persoane fizice cât și societăți comerciale implicate în comerțul de păsări vii.

Au fost constatate mai multe deconformități printre care absența certificatului sanitar veterinar emis la punctul de origine, ferma de proveniență; comercializarea ulterioară a puilor achiziționați, către alte personae fizice fără a deține Autorizație/Document de înregistrare emis de către D.S.V.S.A. Maramureș; absența trasabilității pentru puii comercializați către terți – persoane fizice, numele și adresa cumpărătorului, număr de pui cumpărați.

Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de câte 1200 lei la 2 persoane fizice și o sancțiune contravențională de 3000 lei la o societate comercială.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.