ACORD DE COLABORARE pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor de frontieră

Întâlnirile bilaterale româno-ungare au continuat săptămâna aceasta. Cu acest prilej, experții subcomisiei de gospodărire a apelor și hidrometeorologie s-au reunit pentru a pune în aplicare hotărârile cuprinse în Protocolul Comisiei hidrotehnice româno-ungare.

Pe ordinea de zi au fost cuprinse o serie de examinări comune de specialitate, precum și informări reciproce în legătură cu corpurile de apă de suprafață și cele subterane, situate în zona de frontieră.

În cadrul ședințelor de lucru, experții părților au evaluat şi au stabilit de comun acord valorile debitelor medii lunare, maxime şi minime pentru secțiunile de frontieră. Partea română a fost reprezentată de ANAR, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Apele Române Crișuri, Apele Române Mureș și Apele Române Someș-Tisa, Agenția Națională Îmbunătățiri Funciare (ANIF) și Administratia Nationala de Meteorologie RA.

𝐓𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐬-𝐚𝐮 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐛𝐚𝐳𝐚 “𝐀𝐜𝐨𝐫𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐔𝐧𝐠𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐬̦𝐢 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐮𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐫𝐨𝐧𝐭𝐢𝐞𝐫𝐚̆”.

“𝐀𝐩𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚𝐜𝐞” este sloganul stabilit în acest an de UN WATER sub care statele lumii vor sărbători Ziua Mondială a Apei (22 martie), fiecare națiune fiind încurajată să prezinte publicului larg mecanismele și instrumentele pe care le folosește pentru a îmbunătăți cooperarea transfrontalieră în direcția rezolvării problemelor comune legate de apă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.