Absolvenţii de liceu au mai trecut azi de o etapă a Bacalaureatului: proba la limba maternă

Absolvenţii de liceu au mai trecut azi de o etapă a Bacalaureatului: proba la limba maternă

    Între 20 şi 23 iunie se desfăşoară proba C a Bacalaureatului 2011, respectiv proba la limba modernă. Examenul pentru această probă – limbile engleză şi franceză în principal – constă din lucrări scrise şi evaluarea orală a competenţelor şi abilităţilor lingvistice dobândite de către absolvenţi pe durata studiilor preuniversitare. Elevii sigheteni au fost vizibil emotionati astazi, insa spera intr-o evolutie buna a examenului.
    Prin aceste probe, concepute după modelul testelor internaţionale Cambridge şi DELF, se urmăreşte stabilirea nivelului de performanţă în comunicare pentru patru aspecte: înţelegerea textului audiat, înţelegerea textului scris, producerea de mesaje scrise, producerea de mesaje orale. În limba engleză se foloseşte cuvântul skill pentru cele patru compentenţe: listening, reading, writing şi speaking. Incepand cu ora 11:30, absolventii sigheteni au fost zariti in curtilor scolilor emotionati, dar si nerabdatori sa mai treaca peste o etapa.
    Directorul Liceului “Regele Ferdinand”,  Dragos Viorel, ne-a declarat ca aceasta perioada este extrem de aglomerata deoarece examenele  Bacalaureatului se suprapun cu testele nationale, insa pana acum nu s-au inregistrat probleme.
Astăzi s-au desfasurat primele trei probe din cele patru, respectiv proba scrisa, proba de auditie si proba in care elevii au fost pusi sa citeasca un text cu voce tare, în zilele următoare fiind programat examenul pentru partea de exprimare orală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.