VIDEO | A început evaluarea națională

4231 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Maramureș s-au înscris la Evaluarea Națională. Prima probă a avut loc azi, iar înainte să intre în săliele de examen elevilor li s-a făcut triajul epidemiologic. Ministerul Educației a anunțat că tuturor copiilor li se va lua temperatura, la umbră, iar cei care au mai mult de 37,3 grade vor fi trimiși acasă. Pentru ei, va fi organizată o sesiune specială, la două săptămâni distanță. 

Astăzi elevii care au susținut Evaluarea Națională la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Sighetu Marmației au fost întâmpinați de asistentele medicale care le-au luat temperatura, le-au dat dezinfectant și măști de protecție. Măsuri speciale au fost luate și în sălile de examen.

”Noi am luat toate măsurile care au fost prevăzute în procedurile pe care le-am primit de la Ministerul Educației și de la Inspectoratul Școlar al județului Maramureș. Copiii au venit în curtea școlii, au fost alineați pe săli, supravegheați de câte un asistent, fiecare grupă. Grupele au intrat pe rând, la intrare doamnele asistente s-au asigurat că au temperatura optimă. Din fericire la noi nu s-a înregistrat niciun caz care să depășească temperatura prevăzută de 37,3 grade. În săli copiii au măști, dezinfectanți și toate măsurile au fost luate astfel încât examenul să se desfșoare în bune condiții”, a precizat Oana Tompoș, director Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Sighetu Marmației.

Evaluarea națională a debutat cu proba scrisă la limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la matematică. 129 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi,18 iunie, proba la limba și literatura maternă.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor. Probele sunt monitorizate audio-video.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale.

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni. Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.