A ACŢIONAT INDEPENDENT: Ungaria este bine protejată de migraţie; sunt necesare pregătiri la graniţa cu România

A ACŢIONAT INDEPENDENT: Ungaria este bine protejată de migraţie; sunt necesare pregătiri la graniţa cu România

 Ungaria a fost prima ţară care a acţionat independent pentru a face faţă crizei migraţiei şi se numără încă printre statele UE cel mai bine protejate, a declarat, vineri, premierul ungar, adăugând că este nevoie de pregătiri la graniţa cu România în ceea ce priveşte extinderea gardului.

Acţiunea independentă a statelor individuale este mai bună decât inactivitatea Comisiei Europene, a declarat Viktor Orban pentru postul de radio Kossuth, informează MTI.
Acesta a reiterat că Ungaria nu va permite imigranţilor să pătrundă pe teritoriul său fără a fi controlaţi. "Gardul nu va fi rupt, nu vor exista revolte ale imigranţilor, incendieri ale taberelor de refugiaţi sau grupuri care le agresează pe femeile ungare, pe soţiile şi fiicele noastre", a spus el.
Comentând asupra eforturilor de a închide graniţele Ungariei astfel încât imigraţii clandestini să nu pătrundă pe teritoriul acestei ţări, el a spus că gardul s-a dovedit a fi eficient, însă acest sistem trebuie extins şi îmbunătăţit. Este nevoie de pregătiri la graniţa Ungariei cu România, şi "trebuie să fim capabili să protejăm fizic" frontiera pe întreaga ei lungime dacă este necesar, a adăugat el.
Reacţionând la criticile elaborate de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, faţă de iniţiativa Guvernului ungar de a organiza un referendum pe tema impunerii unor cote de imigranţi, el a spus că " Schulz se perface că nu ştie" că Ungaria deja a depus o plângere la Curtea Europeană de Justiţie împotriva măsurii de distribuire a 120.000 de imigranţi.
"Nu am semnat şi nu voi semna nimic care implică o cotă obligatorie de imigranţi (…)", a spus el.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.