7 noi situri Natura 2000 pentru Maramureş

7 noi situri Natura 2000 pentru Maramureş

Agentia pentru Protectia Mediului Maramures intentioneaza sa introduca inca 7 noi situri Natura 2000. Padurile seculare de la Strambu-Baiut – Grosii Tiblesului se vor alipi la situl Natura 2000 Valea Izei si Dealul Solovan petru a se forma o zona de protectie avifaunitica. La nivelul Maramuresului exista un numar de 52 de arii protejate.I. Dintre acestea 6 sunt de interes local, iar 10 sunt de interes comunitar. Pentru a suplimenta aceste arii protejate  se urmareste introducerea a inca 7 noi situri Natura 2000, printre acestea aflandu-se padurile seculare din zona Strambu-Baiut –Grosii Tiblesului.
Gheorghe Voinescu seful serviciului APM Maramures ne-a declarat ca in momentul de fata prin programul Dunare-Carpati s-a intocmit o documentatie pentru padurile seculare de la Strambu-Baiut – Grosii Tiblesului acestea se vor alipi la  situl Natura 2000 Valea Izei si Dealul Solovan petru a se forma o zona de protectie avifaunistica. Principalele localitati cu suprafete protejate incluse in programul Natura 2000 sunt: Sieu 99% din suprafata administrata , Ieud, Poienile Izei , Rozavlea, Sacel , Dragomiresti si Botiza 
Trebuie sa precizam  ca suprafata totala aproximativa ocupata de ariile protejate in judetul Maramures este de peste 30%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.