6 lucruri pe care le poate face un Apple Watch fără un iPhone

Apple Watch este una dintre cele mai complete experiențe pe care le vei găsi în gama companiei. De la introducerea sa în 2015, ceasul inteligent a devenit unul dintre jucătorii principali în sectorul tehnologiei purtabile.

De-a lungul diferitelor generații, Apple a adăugat caracteristici precum GPS, LTE și rezistență la intemperii, care fac din Apple Watch tot mai mult un dispozitiv de sine stătător – dar este posibil să îl separi complet de iPhone?

În acest articol vă explicăm ce anume poate realiza un Apple Watch fără ajutorul unui iPhone.

Puteți utiliza un Apple Watch fără un iPhone?

Da și nu.

Când primești pentru prima dată un AppleWatch, acesta are nevoie de un iPhone pentru a-l configura. Nu se poate evita acest lucru. Aplicația Watch de pe iPhone face cea mai mare parte din munca grea, iar fără ea ai doar o brățară frumoasă care costă mult prea mult.

Adevărul este că fără un iPhone nu veți putea configura Apple Watch. Apple consideră Apple Watch ca fiind un dispozitiv însoțitor al smartphone-ului său, atât de mult încât nici măcar nu poți folosi un Mac sau un iPad pentru a te ajuta să îl pui în funcțiune.

Așadar, de ce am spus „da și nu”, mai degrabă decât doar „nu”? Ei bine, deși nu poți configura un Apple Watch fără un iPhone, poți configura un Apple Watch pentru cineva care nu are un iPhone – un copil sau un alt membru al familiei – folosind iPhone-ul tău. Aceștia vor putea în continuare să utilizeze multe dintre caracteristicile Apple Watch.

Va trebui să îi adăugați la Grupul de partajare în familie, iar Apple Watch-ul lor trebuie să fie compatibil cu tehnologia celulară pentru a profita pe deplin de avantajele oferite – deși Apple Watch trebuie doar să se poată conecta la o rețea Wi-Fi pentru a trimite sau a primi date, astfel încât nici nu este nevoie să folosească tehnologia celulară. Singurele momente în care va trebui să se afle în raza de acțiune a iPhone-ului tău sunt pentru a actualiza software-ul de pe Apple Watch și pentru a modifica unele setări.

În mod similar, te poți bucura în continuare de o mulțime de funcții pe propriul Apple Watch, chiar dacă ți-ai lăsat iPhone-ul acasă. Vom trece în revistă mai jos lucrurile pentru care Apple Watch-ul tău nu are nevoie de un iPhone.

Ce poate face un Apple Watch fără un iPhone

Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care un Apple Watch le poate face fără a fi nevoie să ai un iPhone în buzunar. În unele cazuri, Apple Watch-ul tău va necesita o conexiune la o rețea Wi-Fi sau celulară.

Urmărește-ți activitatea și antrenamentele

Vrei să-ți închizi inelele, dar nu ai chef să apelezi la un ceas smartwatch Samsung sau să-ți scoți iPhone-ul la o alergare sau la o plimbare lungă? Apple Watch va înregistra cu plăcere toți acei pași și alte informații despre sănătate în timp ce ieși în oraș. Dacă ai un iPhone, poți sincroniza datele cu iPhone-ul tău când te întorci acasă.

Folosește alte funcții de sănătate

Chiar dacă nu ai un iPhone, Wi-Fi sau conexiune celulară, poți folosi următoarele funcții ale Apple Watch:

  • Verifică ritmul cardiac (toate modelele)
  • Efectuează un ECG (Apple Watch Series 4 sau o versiune ulterioară)
  • Măsoară-ți oxigenul din sânge (Apple Watch Series 6 sau o versiune ulterioară)
  • Urmărește somnul (Apple Watch Series 3 sau o versiune ulterioară)
  • Înregistrează medicamentele (Apple Watch Series 4 sau o versiune ulterioară)
  • Urmărește ciclul menstrual (Apple Watch Series 1 sau o versiune ulterioară)

Ascultă muzică

Dacă vrei să asculți niște melodii în timp ce alergi sau pur și simplu ai chef să asculți un podcast sau un album în timp ce te plimbi prin grădină, atunci poți stoca o mulțime de melodii pe Apple Watch, pe care le poți asculta fără a avea nevoie de un iPhone. Desigur, deoarece Apple Watch nu are mufă pentru căști, vei avea nevoie de o pereche de căști Bluetooth – dacă nu vrei ca micile difuzoare să îți strice sesiunea de exerciții și relația cu vecinii.

De asemenea, poți reda muzică în flux continuu de pe Apple Music dacă ești conectat la Wi-Fi sau ai o conexiune celulară.

Ascultă podcasturi și cărți audio

Dacă ai sincronizat podcasturi și cărți audio cu Apple Watch 8 sau o versiune anterioară, le vei putea asculta chiar dacă nu există o conexiune Wi-Fi sau celulară. Iar dacă te poți conecta la o rețea Wi-Fi sau celulară, atunci le poți transmite și în streaming.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.