4300 buletine de vot tipărite pentru turul II al alegerilor din Mireşu Mare

4300 buletine de vot tipărite pentru turul II al alegerilor din Mireşu Mare

În comuna Mireşu Mare se va organiza duminică, 24 iunie a.c., al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de primar. Acesta se organizează după centralizarea rezultatelor şi copnsemnarea situaţiei de balotaj, voturi egale ca număr între candidaţii la funcţia de primar, Ioan Mătieş şi Virgil Prună.
               Subprefectul Pamfil Bercean a declarat că vor fi tipărite 4300 buletine de vot pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral (asigurate suplimentar 10%, conform prevederilor legislaţiei în vigoare) . Acestea vor fi transportate sub pază militarizată şi predate, pe bază de proces-verbal, preşedintelui biroului de circumscripţie electorală comunală.
                Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş, judecător Virginia Pop, a precizat că alegătorii cu drept de vot îşi vor exprima opţiunile electorale în şase secţii de votare constituite pe raza circumscripţiei electorale comunale.
                 În listele electorale permanente ale Circumscripţiei Electorale Mireşu Mare sunt înscrişi 3886 de alegători cu drept de vot. Copiile listelor electorale permanente includ 3791 de alegători cu drept de vot. La alegerile din data de 10 iunie a.c., s-au prezentat la urne pentru a-şi exprima opţiunile electorale 2339 de alegători cu drept de vot. Urna specială a fost folosită la solicitarea a 57 de alegători cu drept de vot. S-au înregistrat, în urmă cu două săptămâni, 105 voturi nule. Au fost atribuite, ca urmare a alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale, 15 mandate de consilieri locali (şase câştigate de USL, şase de către PDL, două au revenit la PER şi unul la PP-DD).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.