27 dascăli reclamaţi

27 dascăli reclamaţi

 

Este cert că în învăţământul românesc domneşte haosul. Până în acest moment, au fost depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş 27 de reclamaţii împotriva unor cadre didactice din judeţ. Aceştia sunt acuzaţi de lipsa de comunicare, imparţialitate în notare dar şi lipsa de interes în predarea materiei la orele de curs. Pe lista celor reclamaţi figurează şi profesori din municipiul nostru.

Din păcate sunt tot mai frecvente neînţelegerile dintre profesori şi elevi în şcolile noastre. Şi mai nou aceste conflicte nu se rezolvă la nivel de şcoală ci se ajunge mai departe,… la Inspectorat. Până în prezent în anul şcolar 2010-2011 s-au înregistra la Isj MM 27 de reclamaţii împotriva unor cadre didactice din judeţ. Acuzaţiile ce li se aduc fac referire la modul de predare, lipsa de comunicare dintre profesori şi elevi, dar şi imparţialitatea în notare.

Se pare ca elevi nemulţumiţi de dascălii lor există şi în Sighet, ultimul caz care a fost soluţionat de reprezentanţii isj mm, a fost la un liceu prestigios din municipiul nostru.

Dascălul care lucrează la Liceul Teoretic Regele Ferdinand preda ştiinţe socio-umane, având doar jumătate de catedră. Directorul instituţiei, Dragoş Viorel, ne-a declarat că pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare s-au întocmit comisii de evaluare care au asistat la orele dascălului, de asemenea, profesorul este nevoit să prezinte planul de lecţie a fiecărei ore şefului de catedră.

Majoritatea conflictelor existente în scoliile maramureşene se rezolvă la nivel de instituţie, însă există şi cazuri în care nemulţumiţii se adresează direct inspectoratului şcolar. Este trist însă faptul că foarte multe dintre plângeri sunt întemeiate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.