21 de persoane, din Egipt, Siria și Palestina, prinse când încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria

În 27 iunie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale. Astfel, în jurul orei 00.20, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul STPF Satu Mare au depistat la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, pe direcția localității Oar, un grup de 21 de cetățeni străini (între care o femeie și un minor). Aceștia se deplasau pe jos încercând să treacă fraudulos frontiera din România în țara vecină. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul STPF Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră au stabilit că e vorba de cetățeni din Egipt, Siria şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani. La cercetări persoanele în cauză au declarat că  intenţionau să ajungă în Germania.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cele 21 de  persoane au fost evaluate din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare. Ulterior, vor fi predate de către polițiștii de frontieră lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.