20 000 de ţigarete confiscate de poliţişti în urma unor percheziţii efectuate la câteva adrese din Vişeu de Sus, Seini şi Vişeu de Jos

20 000 de ţigarete confiscate de poliţişti în urma unor percheziţii efectuate la câteva adrese din Vişeu de Sus, Seini şi Vişeu de Jos

Una dintre priorităţile Poliţiei române este prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări. Ieri, 04 august, a.c, la nivelul judeţului Maramureş s-a efectuat o acţiune pe această linie, la succesul căreia au contribuit oameni ai legii din mai multe structuri ale statului. În urma acţiunii, a fost documentată activitatea infracţională  a unui grup de suspecţi din zona Seini şi Vişeu de Jos, despre care existau date că desfăşoară activităţi de contrabandă cu ţigarete de provenienţă Ucraina.
În baza activităţilor de documentare şi investigare, efectuate de către poliţişti cu sprijinul DGIPI –Maramureş, au fost obţinute de la Judecătoria Baia Mare, autorizaţii de percheziţie domiciliară, la câteva adrese din Vişeu de Sus, Seini şi Vişeu de Jos. Astfel, ieri, au fost efectuate simultan percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor: Vasile A., de 30 de ani, Ioan A., de 28 de ani, din Vişeu de Jos şi Cristian C., de 29 de ani, din Seini, de la care a fost ridicată o sumă de aproape 5.500 lei, obţinută din activităţi ilicite de trafic şi comerţ cu ţigarete. Cu ocazia activităţilor, a fost indisponibilizat  şi un autoturism care a servit la transportul ilegal de ţigarete. În total, poliţiştii au identificat cantitatea totală de 20.000 ţigarete (circa 1.000 pachete), în valoare de aproximativ 8.000 lei.  
          În continuare se efectuează activităţi de urmărire penală, în directa supraveghere a procurorului de caz, sub aspectul comiterii infracţiunii de « colectare, desfacere şi vânzare a produselor accizabile, cunoscând că provin din activităţi de contrabandă », faptă prevăzută şi pedepsită de  art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 – Codul Vamal. Persoanele în cauză sunt cercetate în stare de libertate în vederea documentării şi probării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.