Câțiva liceeni au înființat Clubul de antreprenoriat și tehnologie Edison

15 maramureșeni, elevi de liceu, au pus recent bazele Clubului de antreprenoriat și tehnologie Edison. Prin dorința lor de implicare și dezvoltare a abilităților de antreprenoriat încă de pe băncile școlii, aceștia vor promova conceptul Edison în județul Maramureș, sprijiniți de instituții, organizații și unități de învățământ din județ care au semnat un acord de parteneriat cu Fundația Grupului Educativa.

Proiectul Edison – Cluburi de antreprenoriat și tehnologie a fost prezentat, în luna august, la Camera de Comerț și Industrie Maramureș de co-fondatorul proiectului – prof. dr. Tudorel Popescu. Au participat la discuții oficiali ai Instituției Prefectului Maramures, ai Inspectoratului Școlar Judetean, ai Colegiului Național “Gheorghe Șincai” și ai Cluburilor Rotary, Rotaract și Interact din Baia Mare. În urma discuțiilor aplicate, cei prezenți au agreat încheierea unui acord de parteneriat cu Fundația Grupului Educativa. S-a alăturat ulterior și Universitatea Tehnică din Cluj – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, care va susține proiectul Edison în mediul universitar.

În 27 septembrie, acordul de parteneriat multiplu a fost semnat la nivelul regiunii Maramureș. În cadrul acestui proiect, Camera de Comerț și Industrie Maramureș va oferi informații despre Edison membrilor CCI Maramureș și comunității de afaceri din județ în vederea bunei implementări a proiectului Edison și a realizării de parteneriate de susținere a proiectului Edison de către companiile locale și regionale, membre ale comunității de afaceri maramureșene. De asemenea, organizația va încuraja în mediul de afaceri local, regional și național, dezvoltarea de internship-uri ale elevilor în cadrul companiilor.

Despre proiectul Edison

Edison este un proiect educațional național care își propune implementarea unor soluții și abordări pedagogice inovative, tehnologice și sociale care să permită dezvoltarea de abilități pentru viitor. Fundația Grupului Educativa își dorește, prin acest proiect, să ajute liceenii, organizațiile și comunitățile să își atingă potențialul creativ, economic și de adaptare la noua piață a muncii, prin intermediul educației antreprenoriale și al celor mai noi inovații tehnologice. Principiile Edison sunt: Inspirație, Learning process, Do it Yourself, Reflecție și conceptualizare și Tribe. Misiunea tuturor partenerilor implicați în acest proiect este de a ajuta liceenii, organizațiile și comunitățile să își atingă potențialul creativ prin intermediul educației antreprenoriale și al celor mai noi inovații tehnologice. Cluburile Edison oferă, printre altele, o comunitate digitală (națională și regională), respectiv cluburi în fiecare oraș, asociate liceelor de top și universităților.

În anul 2019 a apărut ideea unor cluburi antreprenorial-tehnologice pentru liceeni, ca răspuns la inadecvarea educației actuale la viteza cu care se dezvoltă mediul de învățare și de carieră, iar obiectivul pentru 2023 constă în 50 de cluburi Edison și 3000 de membri Edison. În prezent, sunt funcționale 30 de grupuri locale. Intenția fundației și a partenerilor de proiect este de a dezvolta rapid o bază materiale a cluburilor Edison din licee, ce va permite accesul membrilor la echipamente și tehnologii fără de care învățarea rapidă în anumite domenii este foarte dificilă sau imposibilă. Unul dintre principiile factorilor implicați în proiect este cel al rezultatelor reale: scopul final este acela de a crește viitori profesioniști cu o înțelegere aplicată a trendurilor și influenței tehnologiei. Educativa este un grup de întreprinderi sociale cu 15 ani de experiență în spațiul de educație din România. Social Innovations Solutions, unul dintre partenerii principali, oferă, spre exemplu, consultanță în impact social și inovație pentru ONG-uri și corporații, programe educațional antreprenoriale pentru tineri.

Sursă informații și foto: Camera de Comerț și Industrie Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.