15.000 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, provenite din contrabandă, au fost predate de poliţiştii de frontieră pentru a fi distruse

15.000 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, provenite din contrabandă, au fost predate de poliţiştii de frontieră pentru a fi distruse

Aproape 15.000 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, provenite din contrabandă, au predat ieri poliţiştii de frontieră sătmăreni operatorului român cu drept de marcare în vederea distrugerii ţigaretelor.

În cursul zilei de ieri, 04 mai, au fost puse în executare patru sentinţe penale pronunţate de către Judecătoria Negreşti Oaş, referitoare la confiscarea, în temeiul art. 118 lit. b Cod Penal, a 14.743 pachete de ţigări mărcile Next, Jin Ling, 2222 și Priluky, cu timbru fiscal ucrainean, din activităţi de contrabandă.
În prezenţa judecătorului delegat cu executarea penală din cadrul Judecătoriei Negreşti Oaş, din Camera de Corpuri Delicte a IJPF Satu Mare au fost predate reprezentantului operatorului economic cu drept de marcare SC Philip Morris Romania SRL cele 14.743 pachete de ţigări ce urmează a fi distruse. Dintre acestea, 6.375 pachete de ţigări marca Jin Ling au fost confiscate de poliţiştii de frontieră sătmăreni într-un caz de contrabandă petrecut în data de 05 mai 2010 în zona de competenţă a S.P.F. Negrești Oaș.
Atunci, poliţiştii de frontieră sătmăreni au surprins un grup de cetăţeni ucraineni care a introdus, din Ucraina în România, peste linia de frontieră mai multe baxuri de ţigări. Poliţiştii au reţinut trei cetăţeni ucraineni care la data respectivă au primit mandate de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă şi intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, fiind ulterior condamnați, fiecare, la câte doi ani de închisoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.