112: Zi de foc pentru pompierii maramureşeni

112: Zi de foc pentru pompierii maramureşeni

Este zi de foc pentru pompierii maramureşeni. Un incendiu la un container de gunoi a fost semnalat prin 112, în Baia Mare, pe strada Luminişului, în jurul orei 12:35. La faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare. La ora 13:25, a fost semnalat un alt incendiu, de această dată la o claie de fân în Suciu de Sus, zona Pereac. Tot astăzi, pompierii maramureşeni au intervenit la lichidarea mai multor incendii de vegetaţie uscată, în Merişor (strada 133), Sighetu Marmaţiei (strada Lazu Baciului), Răzoare şi în Şieu.  

ACTUALIZARE: Astăzi, 04.03., dispeceratul I.S.U. Maramureș a fost anunțat despre producerea a 3 incendii de vegetație uscată în mai putin de jumătate de oră. Incendiile au fost semnalate în Sighetu Marmației, Merișor și Suciu de Sus. În acest context, pompierii maramureșeni vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate atunci când se lucrează cu focul deschis: 

– nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
–  nu utilizați focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau
substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
– arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se va face în locuri special amenajate;
– cetăţenii se vor interesa în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se va face numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.
– se va asigura supravegherea permanentă a arderii, iar jarul rezultat se va stinge.
În momentul producerii unei situații de urgență se va apela în cel mai scurt timp numărul unic pentru urgențe 112.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.