112 amenzi în acțiunea Truck&Bus

388 de autovehicule pentru transport persoane sau marfă au fost controlate de poliţiştii maramureşeni în cadrul acţiunii europene Truck&Bus. Depăşirea limitelor de viteză, neutilizarea centurii de siguranţă şi nerespectarea timpilor de odihnă şi conducere – sunt doar câteva dintre neregulile constatate de poliţiştii maramureşeni implicaţi în această acțiune.

Acţiunea, desfăşurată pe tot parcursul săptămânii trecute, a avut ca scop reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Polițiștii au verificat 388 autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, sau destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Echipajele de poliţie care au acţionat pe şoselele din Maramureş au verificat 109 autovehiculele destinate transportului public de persoane și 279 autovehicule destinate transportului de marfă. În total, pentru neregulile constatate, s-au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale: 26 în cazul şoferilor care conduceau autovehicule transport persoane şi 86 şoferilor care conduceau autovehicule destinate transportului de marfă. 37 de şoferi au fost sancţionaţi pentru că au condus cu viteză peste limita legală, 24 pentru că nu au utilizat centura de siguranţă, opt pentru că nu au respectat timpii de odihnă şi conducere iar restul pentru alte abateri.”

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras trei certificate de înmatriculare şi au reţinut un permis de conducere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.