VIDEO | 108 candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar în sesiunea 2020

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 68,78% (în creștere cu 3,18%, comparativ cu rezultatele inițiale – 65,60%). 

Astfel, din totalul de 157 de candidați cu note la proba scrisă, 108 candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen.Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 103 candidați.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Reamintim că în această sesiune, 184 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 169 de candidați. Dintre aceștia, 11 candidați s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.