Sanatate

SIGHET: Campanie privind alimentaţia sănătoasă organizată de Şcoala gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”

miercuri , 25 mar 2015, ora 14:07       de Ioniţa Ilieş       Sanatate

„O alimentaţie sănătoasă - investiţie în viitorul copiilor noştri”. Este numele sub care se desfăşoară începând de astăzi o campanie de conştientizare asupra importanţei pe care o are alimentaţia. Activităţile sunt organizate de Şcoala gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, iar ţinta sunt elevii unităţii de învăţământ, dar şi părinţii acestora.

Timp de două săptămâni, fiecare clasă va lua parte la o prezentare făcută de către un medic nutriţionist, care le va explica părinţilor şi copiilor importanţa unei alimentaţii sănătoase şi cumpătate.

„Eu spun că e foarte binevenită această activitate, elevii sunt extrem de interesaţi şi curioşi de modul în care ar trebui să se alimenteze. Nu numai ei, ci şi părinţii, care au răspuns pozitiv invitaţiei nostre de a participa la această activitate”, a declarat directorul Şcolii gimnaziale „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, Florin Simion.

Medicul Adrian Danciu este fost elev al şcolii, iar copiii au primit astăzi de la el sfaturi care să-i ajute să se menţină sănătoşi.

„Mă întorc după 43 de ani în această şcoală, de data aceasta cu intenţia de a dărui înapoi societăţii ceva ce am primit de la ea mai demult, adică educaţia. Din nefericire, afecţiunile care le întâlnim la nivel global, deci nu numai în Sighet, îmbracă statistic aceleaşi valori, deci în proporţie de 12% dintre copii sunt obezi, iar o mică proporţie sunt malnutriţi şi au nevoie de o atenţie puţin mai sporită”, a arătat Adrian Danciu, medic nutriţionist.

Acţiunea are ca scop conştientizarea copiilor, dar şi a părinţilor acestora asupra importanţei alimentaţiei.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM