ZIUA NATO ÎN ROMÂNIA: Ziua Porților Deschise la MApN

ZIUA NATO ÎN ROMÂNIA: Ziua Porților Deschise la MApN

 Sediul Ministerului Apărării Naționale va fi deschis publicului duminică, între orele 8,30 și 13,00, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, începând cu ora 9,00, publicul va putea asista la ceremonia militară dedicată aderării României la Alianța Nord-Atlantică.
În cadrul Zilei Porților Deschise, va fi prezentat un exercițiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" și vor fi deschise expoziții tematice.
Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ‘Steaua’, Editurii Militare, dar și standuri de inventică și tehnologii militare. În aula Ministerului Apărării Naționale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară.
La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianței Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.
Ziua NATO în România, care este o sărbătoare publică dedicată democrației, spiritului european și euroatlantic, se marchează în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.