ZIUA NATO ÎN ROMÂNIA: MApN organizează duminică Ziua Porților Deschise

ZIUA NATO ÎN ROMÂNIA: MApN organizează duminică Ziua Porților Deschise

 Sediul Ministerului Apărării Naționale va fi deschis publicului duminică, între orele 8,30 și 13,00, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România, iar începând cu ora 9,00 va avea loc o ceremonie militară dedicată aderării țării noastre la Alianța Nord-Atlantică.

"În cadrul Zilei Porților Deschise, vizitatorii vor putea asista la un exercițiu de mânuire a armamentului, executat de militarii Brigăzii 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’, și vor putea vizita o expoziție exterioară de tehnică militară, precum și alte expoziții tematice. Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare de către Clubul sportiv al Armatei ‘Steaua’, Editura Militară, dar și standuri de inventică și tehnologii militare. În aula Ministerului Apărării Naționale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară", informează un comunicat al MApN transmis AGERPRES.
La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianței Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.
În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.
"Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democrației, spiritului european și euroatlantic", se mai arată în comunicatul MApN.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.