Ziua Națională a României sărbătorită în Baia Mare

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în municipiul Baia Mare, în data de 1 Decembrie, începând cu orele 9.00, la Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș”, unde va avea loc dezvelirea unei plăci aniversare, dedicată Centenarului Marii Uniri.
Autoritățile administrației publice locale, împreună cu reprezentanții structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională vor depune coroane de flori la monumentele reprezentative de pe raza municipiului reședință de județ, după ceremonia de la unitatea militară. Se va proceda la intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți. După prezentarea alocuțiunilor, va defila detașamentul de onoare și tehnica din dotarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Manifestarea se va încheia cu un moment cultural-artistic și focuri de artificii. Anul acesta tehnica de luptă și echipamentele din dotarea structurilor militare nu vor mai fi prezente la parada deoarece au fost trimise în Alba Iulia, potrivit reprezentanților Prefecturii Maramureș.

În Piața Tricolorului se va desfășura, de la ora 15.00, ceremonialul militar și religios de Ziua Națională a României. După realizarea dispozitivului, prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan va primi onorul, va saluta Drapelul de luptă și va trece în revistă Detașamentul de onoare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.