Ziua internaţională a pompierilor a fost marcată de copiii și tinerii din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș

Ziua Internaţională a Pompierilor a fost marcată de copiii și tinerii din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș.

 Împreună cu personalul educativ al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, copiii de la CTF Bradului, CTF Pandurilor și CTF Tompa Sighetu Marmației au vizitat Detașamentul de Pompieri din Sighet.

Activitatea a avut loc în cadrul unui parteneriat încheiat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

 Echipajele pompierilor sunt pregătite mereu să răspundă situațiilor de urgență pentru descarcerare, stingere a incendiilor, pirotehnic, platformă de salvări de la înălțimi, scafandrii, terapie intensivă, terapie nou-născuți, prim-ajutor, transport victime multiple, calamități, inundații, cutremure sau alte dezastre.
 Întâlnirea le-a oferit șansa copiilor de a cunoaște autospecialele de pompieri și ambulanțele SMURD, dar și pe salvatorii care răspund situațiilor de urgență din comunitatea noastră. Copiii au cercetat cu interes mașinile, utilajele, toate echipamentele și au fost impresionați de platforma de salvări de la înălțimi.
 Cu aceeași ocazie, copiii de la CTF Dealul Florilor au vizitat Detașamentul de Pompieri Baia Mare, din cadrul @ISU Maramures, unde au adresat felicitări pompierilor pentru munca lor deosebită in folosul comunitatii. Copiii au fost fascinați de tehnica de intervenție prezentată și chiar și-au manifestat dorința de a deveni si ei la rândul lor pompieri.

 DGASPC Maramureș mulțumește pompierilor pentru explicații și disponibilitate și le urează: La mulți ani tuturor pompierilor și mult succes în nobila lor misiune de apărători ai vieții!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.