Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Această dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Astăzi, când marcăm Ziua Internațională a Vârstnicilor, îi sărbătorim pe părinții, bunicii, străbunicii noștri, pe seniorii din comunitate care cu înțelepciune ne îndrumă și sunt un exemplu pentru noi.

Seniorii noștri au știut să ne ofere mereu un sfat cu tâlc, să ne învețe prima rugăciune, să ne transmită valorile și credința în Dumnezeu care să ne ghideze pașii în viață.

Înțelepții din comunitate sunt și cei mai buni promotori și păstrători ai tradițiilor care definesc ținutul minunat al Maramureșului. Prin iubirea și pasiunea lor pentru cultură, meșteșug, folclor și artă ne-au transmis și nouă respectul pentru tradițiile și datinile maramureșene, iar pentru asta le suntem profund recunoscători.

Mulțumim, dragi părinți, bunici și străbunici pentru sacrificiul, iubirea și înțelepciunea cu care ne-ați ghidat în viață și pentru exemplul de înțelepciune, hărnicie și iubire necondiționată pe care ni-l oferiți”, – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Astăzi îi sărbătorim pe bunicii și părinții noștri și ne bucurăm că îi avem alături de noi pentru a le arăta recunoștința și pentru a le asculta povețele înțelepte.

Înțelepciunea, dragostea și sacrificiul lor ne-au construit prezentul și ne-au făcut posibil viitorul și de aceea trebuie să-i prețuim și să fim zi de zi alături de seniorii noștri”, – a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

Părinții și bunicii noștri sunt cei care și-au sacrificat viața pentru a ne educa, pentru a ne face ceea ce am devenit azi.
 Putem răsplăti munca lor asiduă cu grijă și dragoste devotată, așa că haideți să petrecem cât mai mult timp cu ei, să organizăm activități comune și să ne bucurăm că sunt alături de noi”, a declarat Pap Zsolt István, viceprimar Municipiul Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.