Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite și Ziua Europei au fost marcate la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare

Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite și Ziua Europei au fost marcate miercuri, 10 mai, la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare, prin organizarea ceremonialului militar și religios dedicat acestor evenimente importante pentru România.

Trei momente importante ale istoriei moderne se leagă de data de 10 mai: instaurarea monarhiei constituționale, din 1866, când prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus jurământul în fața Parlamentului Principatelor Unite; obținerea independenței de stat, în 1877; ridicarea României la rang de regat, în 1881. Toate aceste repere se împletesc și rezonează cu principiile și valorile liberalismului, cu parcursul istoric al Partidului Național Liberal.

Să facem o reverență în fața memoriei eroilor Războiului de Independență de la 1877 și a celor care au construit România modernă, să ne cunoaștem istoria așa cum se cuvine! Cunoașterea istoriei, a trecutului, a oamenilor care au constituit pietre de temelie în devenirea noastră ca stat liber, puternic și independent, rămân datorii de onoare ale fiecărui român. Fără cunoașterea trecutului, nu putem aspira la un viitor demn.
Recunoștință eternă eroilor neamului!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.