Video|Ziua Femeii, sărbătorită printr-o manifestare inedită la Liceul Tehnologic Marmația

Ziua Femeii a fost sărbătorită la Liceul Tehnologic Marmația din Sighet printr-o acțiune inedită. Printr-un parteneriat cu un liceu din Câmpulug Moldovenesc conducerea unității de învățământ a pus în scenă două nunți tradiționale cu ajutorul cărora au scos în evidență femeia.

Această acțiune face parte dintr-un proiect educațional de promovare a tradițiilor și obiceiurilor din Maramureș și Bucovina.

”Astăzi am dorit să celebrăm într-un mod aparte ziua femeii. Am vrut să demonstrăm că fără latura feminină viața ar fi mult mai tristă, mult mai fadă. Mulțumesc colegilor care s-au mobilizat, în special profesorilor Monica Borodi și Ileana Chindriș și doamnei director Angelica”, a spus Adriana Vescan, director Liceul Tehnologic Marmația.

”Colectivul Liceului Tehnologic nr. 1 a efectuat un proiect educațional în parteneriat cu Liceul Tehnologic Marmația cu tema tradiții și obiceiuri din Bucovina și Maramureș. De o lună de zile ne facem planul și astăzi am reușit să ne mobilizăm și să ne întâlnim și am pus accent pe gastronomie, tradiții, portul popular”, a adăugat Angelica Hulubeac, director Liceul Tehnologic nr. 1.

De la acțiune nu au lipsit nici preparatele tradiționale care se regăsesc la nunțile din Maramureș și Bucovina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.