Zimbri din nou în Finala Cupei României

Vineri, 27 august, în semifinala Cupei României, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare C.S.M. Știința Baia Mare a învins C.S. Dinamo București la 31-25 (13-13).

Dacă în ultimii ani supremația rugby-ului românesc era apanajul celor trei formații C.S.M.Știința Baia Mare, Rugby Club Municipal Timișoara respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, din acest an o dată cu infuzia masivă de jucători aduși din emisfera sudică, în ecuația formațiilor cu șanse la trofee intră și Clubul Sportiv Dinamo București.

Așa cum prefiguram cu puține luni în urmă, evoluția „buldogilor” cu un joc elaborat axat pe forță și în regim de viteză a dat în unele momente emoții trupei lui Eugen Apjok care deși a fost condusă în trei momente ale jocului la 0-3, 6-8 și 13-18 a reușit să revină de fiecare dată în joc, ținând sub control lucrurile. Plusul de maturitate, coeziunea grupului, luciditatea din momentele, au fost armele care au decis câștigătoarea acestei semifinale, namibianul Helarius Kisting cu 26 de puncte reușite precum și Ovidiu Cojocaru, autor al unui eseu fiind cei doi artizani ai victoriei, un succes ce o readuce din nou pe C.S.M.Știința Baia Mare în postura de finalistă a Cupei României, obligată să își apere trofeul obținut în urmă cu un an. Până la finala Cupei României programată pentru luna noiembrie, zimbri au de parcurs ultimele etape ale SuperLigii de Rugby, cu un prim joc la finalul săptămânii viitoare chiar pe terenul celor de la Clubul Sportiv Dinamo București.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.