Zilele Teleki se află la cea de a XX-a ediție, seria de evenimente a început cu teatru de păpuși

Zilele Teleki organizată de Casa Maghiară Teleki a ajuns la cea de XX-a ediție, seria de evenimente au început duminică cu un program dedicat copiilor cu spectacolul de păpuși al Teatrului de Păpuși Brighella din Satu Mare: Răspândește, întinde-mi masa și au fost predate ghiozdanelr prntru copiii care încep școala în clasa pregătitoare de către Asociația Rákóczi.

Programele continuă luni, 16 mai la Casa Maghiară Teleki,  începînd cu ora 18:00 cu concertul pianistului Károly Mocsári, câștigător al Premiului Liszt, la Budapesta Locație: Casa Maghiară Teleki.

Marți, 17 mai, de la ora 18 Zilelel Teleki copntinuă cu o vizită ghidată la castelul Teleki din Coltău unde Zsombor Galánthay va scoate povești din cutia  familiei Teleki,

Miercuri, 18 mai, ora 18 Ansamblul de dansuri populare Bekecs va prezenta spectacolul de dans Tótek la Teatrul Municipal. Programul este oferit de UDMR Maramureș.

Joi, 19 mai, la Casa Maghiară Teleki, începând cu ora 18:00 va avea loc vernisajul Expozitiei de Arte Plastice Expoziția prezentată de Sándor Muhi, scriitor de artă din Satu Mare.

Vineri, 20 mai, la Casa Maghiară Teleki, de ora 18.00 actorul din Budapesta  Árám Kurucz Konrád va prezenta monodrama din opera lui Sándor Petőfi „Voi spune că ungurul câștigă acum” , iar dela ora 20 evenimentele continuă cu degustare de vinuri din Crama Breitenbach, Tokaj-Hegyalja, vinificator János Kis.

Sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 10, vor suține o serie de prelegeri: Csaba Katona din Budapesta, de la Institutul de Istorie,  Emese Gyimesi istoric literar și social Zsombor Galánthay, nepotul contelui Sándor Teleki  iar de la ora 16 evenimentele vor fi dedicate tradțșiei cu expoziția lucrărilor meșteșugurilor a Casei Teleki de țesut coșuri, împâslire, mărgele și confecţionarea turtei dulci.

Duminică, 22 mai, începând de la ora 10:15 va avea loc ceremonia de încheiere a Zilelor Teleki prin acordarea burselor de merit tinerilor cu rezultate foarte bune la învățătură și celor implicați în viața socială și culturală la biserica reformată Centrul vechi. Evenimentul continuă la Casa Teleki cu inaugurarea plăcii memoriale Teleki, proiectată pentru fațada Casei cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Politică Națională, Fondului Bethlen Gábor și Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca, placa a fost prezentată la ceremonia Petőfi de la Koltó anul trecut.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.