ZILELE CULTURALE MAGHIARE DIN SIGHETU MARMAȚIEI  la cea de a doua ediție cu un program bogat pentru toate vârstele

Cea de a doua ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Sighetu Marmației va avea loc în perioada 12-14 iulie cu un program de excepție pentru toate vârstele: concerte, expoziții, lansare de carte, competiții sportive.

Vineri, 12 iulie, de la ora 16:00 va avea loc deschiderea oficială a camerei memoriale Prielle Cornelia la Casa de rugăciune a bisericii reformate. De la ora 17:00 are loc deschiderea expoziției ”Patrimoniul clădit al Sighetului” semnat Zolopcsuk Róbert la Muzeul Maramureșan, iar de la ora 19:00 o seară palpitantă de quiz la Buti Jr’s Backyard BBQ.

Ziua de sâmbătă, 13 iulie, începe cu două competiții sportive, o cursă de alergare de la ora 9:00 în Grădina Morii, și de la ora 10:00 va avea avea loc o competiție de tenis pe terenul de tenis.

Copii sunt așteptați  la ora 11:00 la Grădinița Leöwey Klára la Centrul de educație timpurie Sfânta Kinga la un spectacol oferit de Formația Mókázó.

De la ora 14:00 va avea loc un moment comemorativ la statuia artistului Hollósy Simon.

De la ora 14:00 are loc prezentarea cărții despre căile ferate cu ecartament îngust din Maramureșul istoric la Grădinița Leöwey Klára la Centrul de educație timpurie Sfânta Kinga.

În aceiași locație de la ora 16:00 începe prezentarea despre viața omului politic originar din Sighet, Várady Gábor, născut în secolul al XIX-lea.

De la ora 17:30 evenimentele se mută în Parcul Central, unde de la ora 17:30 are loc un workshop dedicat femeilor cu psihologii Bálint Katalin și Markó Etelka.

De la ora 20:00, pe scena din parcul Central Formația Operettissimo din Cluj va încânta publicul cu un concert de operetă.

Ziua de sâmbătă se va încheia cu un party de la ora 22:00 cu muzică maghiară la Retro Pub.

Duminică, 14 iulie, de la ora 10:00 va avea loc sfânta liturghie la biserica reformată și romano-catolică.

De la ora 15:00 în parcul Central începe o competiție pentru bicicliști.

De la ora 16:30 va avea loc un forum politic moderat de Zahoránszki Brigitta, cu Pintér Zsolt, președintele UDMR Maramureș, Orosz Krisztofer, președintele UDMR Sighetu Marmației și R.Fekete Ludovic primarul comunei Câmpulung la Tisa.

De la ora 20:00 pe scena din Parcul Central vor avea loc discursuri, iar de la ora 20:00 începe concertul extraordinar Nagyferó și Beatrice din Ungaria.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.