Zile pline de controale și amenzi

Săptămâna trecută, polițiștii maramureșeni au avut mai multe acțiuni.

Astfel, în 21 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și  combaterea evaziunii fiscale  şi a ilegalităților din domeniul turismului, pentru protecția drepturilor de autor şi de proprietate intelectuală, precum și pentru protejarea cetățenilor ucraineni. Au fost verificați 12 operatori economici din Sighetu Marmației și comunele arondate, fiind aplicate patru sancțiuni contraveționale în valoare totală de 6.000 de lei.

De asemenea, polițiștii de ordine publică din Baia Mare și cei din Târgu Lăpuș au executat acțiuni pe linia combaterii cerșetoriei și prevenirea și combaterea furturilor, fiind vizate locurile aglomerate. Astfel, polițiștii au legitimat 36 de persoane, aplicând 14 sancțiuni contravenționale.

Nici acțiunile pe linie rutieră nu au lipsit. Săptămâna trecută, polițiștii din Baia Sprie, Târgu Lăpuș și Secția 7 Suciu de Sus au executat acțiuni pentru prevenirea și combaterea de evenimente rutiere. În urma activităților desfășurate au fost aplicate în jur de 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 36.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 16 permise de conducere și a șase certificate de înmatriculare.

Joi și vineri, polițiștii Biroului de Ordine Publică din Baia Mare au desfășurat acțiuni punctuale de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului în municipiu. Ei au distribuit materiale preventive și au informat cetățenii cu privire la riscurile la care se pot expune în perioada Sărbătorilor Pascale, precum și modalitățile prin care pot să le prevină. Totodată, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 2.500 de lei. De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni privind folosirea unor minori în scop de cerșetorie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.