Zi liberă pentru salariații care participă la recensământ online

Angajatorii au obligația de a acorda ziua liberă în maximum 12 luni de la realizarea cu succes a autorecenzării, până cel târziu în luna mai 2023. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. Codul va fi generat automat de aplicația informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

Această zi liberă plătită se acordă unui singur salariat, indiferent dacă o persoană a realizat autorecenzarea online numai pentru sine sau şi pentru alţi membri ai gospodăriei.

Recensământul va avea loc în perioada februarie – iulie 2022, iar colectarea datelor de la cetățeni se va face în două etape:

  • februarie-martie: are loc colectarea indirectă a variabilelor din programul de observare al recensământului identificate în surse administrative,
  • martie-mai: colectarea online a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării – autorecenzarea online,
  • mai-iulie: colectarea prin interviu faţă-în-faţă, cu calculator, pentru acele persoane pentru care nu s-au putut autorecenza. Tot în această perioadă se realizează tot în teren, colectarea prin interviu, a clădirilor şi locuinţelor.
  • august-septembrie: se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.