ZI DE FOC: Şapte incendii au izbucnit, ieri, în judeţul Maramureş

ZI DE FOC: Şapte incendii au izbucnit, ieri, în judeţul Maramureş

O zi de foc la propriu, ieri, pentru pompierii maramureșeni. Nu mai puțin de 7 incendii au izbucnit în județ. Două case şi un adăpost de animale au ars, dar şi mai multe hectare de vegetaţie. Și astăzi au avut loc, până la amiază, trei incendii. 

Primul incendiu semnalat ieri a fost la orele amiezii, în Moisei.

"Flăcările au mistuit o casă din lemn în suprafaţă de 50 de metri pătraţi, un adăpost de animale în suprafaţă de 20 de metri pătraţi şi 10 metri cubi de lemn. Din cauza vântului şi a faptului că imobilele se aflau destul de aproape unul de celălalt, incendiul s-a propagat şi la gospodăria vecină, unde a ars o casă pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, un şopron de fân în suprafaţă de  aproximativ 40 de metri pătraţi şi circa 2 tone de fân", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana-Alexa Gonczi.

Pompierii maramureșeni au mai intervenit și pentru lichidarea unor incendii de vegetație uscată în Copalnic Mănăștur, Borșa, Valea Chioarului şi Bogdan Vodă.

"În total au ars circa 21 de hectare de vegetaţie uscată. Pompieri au mai avut şi două incendii la Borşa, dar din cauza faptului că pompierii erau implicaţi cu stingerea incendiilor de la Moisei pentru aceste incendii au intervenit voluntarii din cadrul Primăriei Borşa, cu Poliţia Locală şi Serviciul Public Salvamont Borşa", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana-Alexa Gonczi.

Astăzi, până la amiază, au mai avut loc trei incendii de vegetaţie uscată în Valea Chioarului, Moisei şi Preluca Veche.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.