Video|Zestrea Maramureșului: cum își mai transmit tinerii sentimentele dincolo de rețelele de socializare

Până nu demult, în satele din Maramureș jocul în sat reprezenta o ocazie bună pentru tineri să se întâlnească și să socializeze. Cu toate că acum socializarea este mai ușoară cu ajutorul tehnologiei moderne, în satul Călinești acest obicei încă se păstrează, iar tinerii obișnuiesc să se întâlnească și să se veselească împreună.

În această săptămâna emisiunea Zestrea Maramureșului va prezenta jocul în sat la Călinești. Măriuca Verdeș a vorbit cu tinerii din sat despre modul în care aceștia își transmit sentimentele cu ajutorul stigăturilor și al horilor.

”Noi ne aflăm într-o gospodărie tradițională, vrem să vedem cum își petrec feciorii și fetele de astăzi mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care dragostea este sentimentul care stă în fața tuturor, să vedem cum comunică generațiile de astăzi, cum își transmit sentimentele. Se folosesc de joc pentru a transmite prin străgăturile lor diferite mesaje, mai știu tropoti. În cadrul acestei ediții putem să vedem ce mai este în satul nostru tradițional”, a spus Măriuca Verdeș, realizatoarea emisiunii Zestrea Maramureșului.

Emisiunea Zestrea Maramureșului  va fi difuzată la TV Sighet vineri de la ora 19:30 și în reluare duminică de la ora 16:00 și vineri de la ora 22:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.