ZEGREAN DESPRE DECIZIA CCR PRIVIND INTERCEPTĂRILE: Nimeni nu va scăpa de pedeapsă. Reuniune de URGENŢĂ a CSAT, vineri

ZEGREAN DESPRE DECIZIA CCR PRIVIND INTERCEPTĂRILE: Nimeni nu va scăpa de pedeapsă. Reuniune de URGENŢĂ a CSAT, vineri

 Preşedintele Curţii Consţituţionale, Augustin Zegrean, a declarat joi că nimeni nu va scăpa nepedepsit ca urmare a deciziei CCR privind interceptările, adăugând că ”acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările”.

”Nimeni din cei care au făcut fapte penale nu va scăpa de pedeapsă datorită acestei decizii. Ce a fost până la data deciziei rămâne bun făcut. Ce va fi de la decizie încolo este altceva. Şi de la decizie încolo nu se schimbă lumea, nu se dărâmă lumea. Urmărirea penală se va face de cei care trebuie să facă urmărirea penală, adică procurorii şi poliţia judiciară. Noi n-am făcut nimic dezastruos în decizia aceasta. Am înlăturat de acolo 2-3 cuvinte – «şi alte organe specializate ale statului» pentru că nu se înţelegea nimic. Acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările”, a declarat Zegrean.
”Numai cel care în dosarul căruia s-a pronunţat decizia poate să facă revizuire sau cei care aveau deja invocată o excepţie de neconstituţionalitate, restul nu mai pot să facă”, a mai explicat el.
Curtea Constituţională a României a motivat decizia legată de interzicerea Serviciul Român de Informaţii să desfăşoare activităţi de supraveghere tehnică susţinând că serviciul nu are atribuţii de cercetare penală.
Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit că articolul 142, alineatul 1, din Codul de Procedură Penală referitor la punerea în executare a mandatului, este neconstituţional. Articolul respectiv arată că „procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului”, CCR stabilind că sintagma „ori de alte organe specializate ale statului” nu respectă Constituţia şi este neclară.
 
CSAT se reuneşte vineri pentru a discuta implicaţiile deciziei CCR privind interceptările
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat vineri o şedinţă de urgenţă a CSAT pentru a lua în discuţie implicaţiile deciziei CCR privind interceptările, a confirmat Administraţia Prezidenţială pentru MEDIAFAX.
Şeful statului va face declaraţii de presă la finalul reuniunii.
Klaus Iohannis anunţase pe 3 martie că prima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc în data de 15 martie, dar data a fost devansată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.