VIDEO | Zeci de infractori prinși cu ajutorul câinilor polițiști

Grupa Canină din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a desfăşurat pe parcursul anului 2018 mai multe activităţi cu cei 9 câini de serviciu. Sunt 5 câini de patrulare, 2 de detectare de tutun, un câine de detectare de stupefiante şi unul de urmărire. Zeci de infractori au fost prinși cu ajutorul acestor câini.

Deplasările în teren, precum şi patrulările în zonele de responsabilitate se efectuează cu două autospeciale alocate Grupei Canine, ambele fiind dotate şi adaptate pentru transportul câinilor de serviciu. Pe parcursul anului trecut au fost făcute lucrări pentru amenajarea canisei situate la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, fiind astfel asigurate condiţii optime de întreţinere şi antrenament al câinilor de serviciu. Grupa Canină a participat anul trecut la 342 de misiuni de menținere a ordinii publice, fiind prinși 54 de infractori. Au fost 10 misiuni de identificare de urmă, care au dul la identificarea a 10 autori de fărădelegi. În urma a 5 acțiuni de căutare-salvare au fost prinși alți doi infractori.

Printre cei prinși s-au numărat opt autori de tâlhării, 5 de furturi din locuințe și un violator.  

Pentru rezultatele importante obţinute în misiunile din anul 2018, întreaga echipă care reprezintă Grupa Canină Maramureş a primit felicitări scrise, iar echipajul format din agentul şef adjunct Alin Ţâţoc și câinele Vis a primit diploma în numele colegilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.