VIDEO – Zeci de cazuri de violență domestică într-o lună

Numărul sesizărilor depuse la poliţie pentru violenţă domestică în ianuarie a fost mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. Poliţiştii maramureşeni au fost sesizaţi cu privire la comiterea a 36 de cazuri de violenţă domestică, în urma cărora au rezultat 37 de victime: 27 de femei şi 10 bărbaţi.

Victimele au sesizat poliţia după ce au fost agresate de parteneri, soţi sau alţi membri ai familiei. Poliţiştii au intervenit şi după ce au analizat starea de fapt şi au evaluat riscul la care au fost expuse victimele, au constatat că în 16 situaţii se impune emiterea ordinului de protecţie provizoriu. Cinci victime au refuzat emiterea acestuia. În celelalte 11 cazuri, noile reglementări legislative le-au permis poliţiştilor să separe victimele de agresori, măsură ce a condus la eliminarea unor riscuri iminente.

Analiza efectuată de poliţişti a relevat că în 24 de cazuri agresiunea a fost comisă de partenerul de viaţă, respectiv soţ, soţie, concubin, şi cele mai multe agresiuni au fost pe fondul consumului de alcool. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările.

Violenţa afectează persoanele agresate indiferent de statul lor social, nivelul de educaţie, situaţie financiară, iar impactul violenţei este resimţit nu doar de victime, ci şi de apropiaţii acestora, şi nu se manifestă într-un episod izolat, ci se repetă atunci când nu se iau măsuri – atrag atenția polițiștii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.