VIDEO | Zăpadă cu tunuri și fenomene meteo ciudate la pârtiile din Maramureș

Deși am avut parte de temperaturi negative extreme, zăpada se lasă încă așteptată în Maramureș. Amatorii sporturilor de iarnă își satisfac pofta de zăpadă pe pârtiile din județ, unde administratorii fac tot posibilul pentru a le asigura condiții de schi. Tunurile de zăpadă funcționează încă de la începutul sezonului, iar prognoza meteo nu anunță ninsori nici în următorul interval de timp.

Cu toate acestea, zeci de amatori ai sporturilor de iarnă iau cu asalt pârtiile de schi. Fie că schiază, merg cu tubingul, săniuța sau placa, mulți turiști caută momente de distracție pe pârtiile din județ. La pârtia icoana de la cavnic, zăpada abia măsoară 10 centimetri, dar tunurile de zăpadă asigură condiții de schi.

”Avem zăpadă făcută cu tunurile, lume este. Se schiază deocamdată doar pe pârtia Icoana 2, acolo unde schiază majoritatea, deci pârtia principală e deschisă, avem două teleschiuri funcționale și pârtia pentru începîtori și tubingul ”, spune Cristian Costin, administrator .

Tarifele sunt aceleași ca și anul trecut, pentru ski pass, 25 de lei pentru copii, 30 de lei pentru adulți pentru o oră, 40 de lei la copii și 50 de lei la copii pentru două ore. La pârtie sunt centre de închiriere pentru sănii, schiuri și tubing.

”Da, a fost ciudat, azi dimineață a fost cel mai ciudat fenomen pe care l-am întâlnit eu de 18 ani de când sunt administrator aici la Cavnic. A plouat la -6 grade, iar stropii de ploaie s-au transformat instantaneu în gheață pe parbrizul de la mașină. Pârtia nu este afectată, pe pârtie este zăpadă”, spune administratorul pârtiei Icoana de la Cavnic

Dacă turiști sunt mai puțin ca în alți ani, când era zăpadă mai multă, spun administratorii de pârtii, incidente au fost mai puține ca în alți ani. Cei mai mulți turiști sunt români, mai puțini străini în această perioadă.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.