Parlamentul a adoptat legea prin care victimele violenței domestice și ale traficului de persoane sunt incluse pe lista persoanelor pentru care angajatorii primesc de la stat stimulent financiar dacă creează și mențin locuri de muncă. Această lege oferă o șansă reală de reintegrare profesională și socială victimelor, dar și încurajează mediul economic să sprijine categoriile vulnerabile în parteneriat cu statul.
”Persoanele pentru care a fost emis un ordin de protecție, beneficiază de formare profesională în mod gratuit, dacă sunt înregistrate ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii primesc lunar, timp de 12 luni, o sumă de 2250 de lei, dacă încadrează în muncă persoane pentru care a fost emis un ordin de protecție, cu obligația menținerii raportului de muncă cel puțin 18 luni”, a declarat Zahoránszki Brigitta, deputat UDMR Maramureș.
În anul 2024, au fost înregistrate 132.414 cazuri de violență domestică, au fost emise 5.268 de ordine de protecție definitive și au fost consemnate aproximativ 100.000 de apeluri unice la linia 112 pentru a sesiza cazuri de violență.
Lasa un raspuns