WikiLeaks anunţă publicarea a două milioane de e-mail-uri aparţinând unor oficiali sirieni

WikiLeaks anunţă publicarea a două milioane de e-mail-uri aparţinând unor oficiali sirieni

Site-ul WikiLeaks a anunţat joi publicarea a peste două milioane de mesaje electronice aparţinând unor lideri politici şi oficiali sirieni, datând din perioada august 2006-martie 2012.

"WikiLeaks a început să publice dosare din Siria, peste două milioane de e-mail-uri ale unor lideri politici sirieni, miniştri şi (aparţinând unor) firme, datate din august 2006 până în martie 2012 ", a declarat Sarah Harrison, o purtătoare de cuvânt a site-ului, într-o conferinţă de presă la Londra. "Aceste documente sunt jenante pentru Siria, dar şi pentru opozanţii din exteriorul Siriei", a comentat fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, fără alte precizări, într-o declaraţie transmisă din cadrul ambasadei Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat la 19 iunie.

Purtătorul de cuvânt al Wikileaks a refuzat să dea alte detalii privind conţinutul acestor mesaje electronice. Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, este pasibil de extrădare în Suedia, unde este acuzat de viol şi agresiune sexuală. Refugiat la ambasada Ecuadorului în încercarea de a scăpa de această extrădare, el aşteaptă un răspuns din partea preşedintelui ecuadoriam la cererea sa de azil politic. Australianul se teme că ulterior va fi extrădat în Statele Unite pentru a fi judecat pentru spionaj, după ce a divulgat pe site-ul său peste 250.000 de telegrame diplomatice americane.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.