Weekend cu amenzi de 4,6 milioane de lei

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat la datorie în weekend, pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor.

În contextul sărbătoririi Anului Nou, efectivele MAI au fost angrenate în asigurarea ordinii pentru 220 de evenimente publice. Pe parcursul celor trei zile, forţele MAI au început cercetările cu privire la aproximativ 2.300 de infracţiuni şi au aplicat peste 11.350 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4,6 milioane de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe cele mai aglomerate trasee pentru evitarea blocajelor şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Ca urmare a măsurilor dispuse, au fost înregistrate scăderi faţă de perioada similară din ultimii trei ani în ceea ce priveşte numărul de accidente grave, numărul de decese şi de răniţi grav.

Au fost depistaţi şi conducători auto care nu au respectat regulile de circulaţie, fiind constate 288 de infracţiuni. În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 994 de permise de conducere şi au fost retrase 236 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii de frontieră au asigurat fluenţa traficului în punctele de trecere în condiţiile creşterii numărului de persoane care au tranzitat graniţele în aceste trei zile. În total, peste 230.000 persoane şi aproximativ 57.000 autovehicule au trecut graniţele ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat şi pentru combaterea şi prevenirea migraţiei ilegale, fiind organizate 226 acţiuni şi 635 filtre.

În ceea ce priveşte misiunile desfăşurate de pompierii militari, aceştia au intervenit în peste 4.000 de situaţii de urgenţă, dintre care 200 incendii.

Pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, structurile MAI au verificat peste 5.606 operatori economici şi 202.054 persoane, fiind aplicate 1.399 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 723.200 lei.

Având în vedere sărbătorile religioase din următoarea perioadă, efectivele MAI vor fi mobilizate pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a tuturor evenimentelor publice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.