Vremea și drumurile azi în județ

Trafic în condiții de iarnă avem astăzi în Maramureș. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul acoperit cu zăpadă frământată până la 1 cm pe DN18, în Pasul Gutâi, DN18 la Petrova, DN17C și DN18 la Viseu de Sus, respectiv DN18, în Pasul Prislop, între km 140 și km 154. În Pasul Prislop, între km 156 și km 181, stratul de zăpadă frământată de pe partea carosabilă măsura între 1 și 2 cm. Cerul este acoperit, fulguiește în județ, ninge viscolit în Pasul Prislop.

Vizibilitatea este redusă de ceață pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 181, sub 100 de metri. DN1 C, E58 și DN18B au partea carosabilă curată și umedă.  S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 24 de utilaje și s-au imprăștiat 74 de tone de material antiderapant și 1000 de litri de clorură de calciu. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat și umed. În zonele de munte sunt sectoare de drum pe catre se găsește zăpadă frământată. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a întervenit cu 45 utilaje și s-au răspândit 590de  tone de material antiderapant. Pe DJ 83 s-a produs o avalanșă, în zona turbine. S-a intervenit cu utilaje, iar partea carosabilă a fost eliberată de zăpadă, traficul rutier fiind reluat în zonă. Echipe de la Electrica lucrează pentru remedierea avariilor de la punctele de transformare din zona Lăpuș.

Stratul de zăpadă măsura până la 67 cm la Cavnic, 61 cm în Pasul Gutâi, 60 cm la Luhei, 55 cm în Baia Borșa, 50 cm la Baiut, 45 cm în Poiana Borsa, 34 cm la Lăpuș, 33 cm la stația meteo Iezer, 22 cm în Baia Mare, 20 cm la Ocna Șugatag. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuș și Cavnic. Pod de gheață se găsește pe cursul râului Mara. Curg sloiuri de gheață pe râurile Suciu și Someș.

Vremea va fi apropiată astăzi de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Îndeosebi în cursul nopții pe arii relativ extinse va ninge. Vântul va mai prezenta intensificări locale în cursul zilei cu viteze la rafală de până la 45-50 km/h, iar în zona montană înaltă de până la 80-90 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă, vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade.

Sursă: Instituția Prefectului Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.