Vremea se menţine şi astăzi călduroasă în Maramureş

Vremea se menţine şi astăzi călduroasă în Maramureş

Vremea a fost calduroasa, caniculara in orele amiezii. Cerul a fost variabil la multe şi mai mult senin in rest.  Vantul a suflat in general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse de 36 grade Celsius la Ocna Sugatag si Targu Lapus, respectiv 38 grade Celsius in Baia Mare si Sighetu Marmatiei. In orele dupa-amiezii, indicele de confort temperatura-umezeala (ITU) a atins pragul critic de 80 unitati in municipiile Baia Mare, Sighetu Marmatiei si orasul Targu Lapus. Nu au fost semnalate cazuri de persoane cazute in strada, datorita caniculei sau disconfortului termic.
            In această dimineata termometrele aratau: 20 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, respectiv 23 grade Celsius in Baia Mare.
          Meteorologii au mentionat că si astăzi vremea se mentine calduroasa in Maramures. Local dupa-amiaza, indeosebi in zona de munte, vor cadea ploi de scurta durata insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari locale in cursul zilei. Temperaturile maxime, in usoara scadere fata de ziua precedenta, vor fi cuprinse intre 30 si 33 de grade Celsius, iar cele minime intre 14 si 17 grade Celsius. În ultimele 24 de ore debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Exploatarea lacului de acumulare Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Coeficientul de umplere este de 89%.
 Temperaturi ale valorii aerului inregistrate la aceasta ora: 26 grade Celsius in Baia Mare, Seini, Tautii Magheraus, Somcuta Mare, Ulmeni, Sacalaseni si Ocna Sugatag; 24 grade Celsius la Sapanta; 22 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Moisei, Dragomiresti, Bogdan Voda si Salistea de Sus; 21 grade Celsius in Baia Sprie, la Cavnic si  Baiut; 20 grade Celsius la Borsa si Vf. Iezer; 19 grade Celsius la Grosii Tiblesului;  17 grade Celsius la Targu Lapus. Indicele de confort termic inregistreaza valoarea de 74 unitati in municipiul Baia Mare, 73 de unitati la Ocna Sugatag si 69 de unitati in Sighetu Marmatiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.