Vremea rămâne caldă astăzi în Maramureş

Vremea rămâne caldă astăzi în Maramureş

  Vremea a fost frumoasă şi caldă. Cerul a fost variabil, mai mult senin ziua. Vântul a suflat slab, la moderat cu intensificări în zona montană înaltă de până la 100 km/h, unde a spulberat zăpada. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 16 grade Celsius şi 21 grade Celsius. Stratul de zăpadă măsura, ieri, până la 26 cm, la Vf. Iezer. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe toate sectoarele de drumuri publice în condiţii normale de trafic.
                      Majoritatea drumurilor publice din judeţ (naţionale, judeţene şi comunale) au carosabilul uscat. Sunt şi sectoare de drumm parţial umed, pe sectoare din zonele de munte, din cauza topirii zăpezii existente pe acostamentul drumului.                                  
                                       Meteorologii anunţă că vremea rămâne caldă în Maramureş. Cerul va fi temporar noros. Local vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, care vor avea şi caracter de aversă. Vântul va sufla în general slab, la moderat, cu unele intensificări locale. În zona înaltă de munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade Celsius  şi  19 grade Celsius, iar cele minime între 0 grade Celsius şi 5 grad Celsius. Izolat,  în zonele, joase se va semnala ceaţa. Cel mai frig în judeţ a fost la Târgu Lăpuş, unde în această dimineaţa termometrele arătau o valoare a temperaturii de -3 grade Celsius.
                    
                   Nivelurile şi debitele au fost, în general, creştere pe majoritatea cursurilor de apă din judeţ, datorită temperaturilor pozitive şi topirii zăpezii. Gheaţa mai este prezentă pe malurile râurilor Vişeu, Vaser,   Ruscova, Iza şi Baicu. Nu mai sunt poduri de gheaţă sau poduri de gheaţă cu ochiuri pe principalele cursuri de apă din judeţ. Formaţiunile de gheaţă existente sunt în diminuare şi restrângere. Coeficientul de umplere al lacului Strâmtori-Firiza este de 85%. Exploatarea acestuia se realizează în condiţii de siguranţă. Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi uşor variabile.  Stratul de zăpadă existent măsoară:  49 cm la Cavnic; 27 cm la Luhei; 26 cm la Vf. Iezer;  24 cm în Baia Borşa; 21 cm pe Valea Vaserului; 20 cm în Poiana Borşa şi Săcel; 17 cm la Firiza; 16 cm în Leordina; 14 cm la Ruscova; 8 cm la Mara şi Moisei; 5 cm la Valea Vişeului şi Târgu Lăpuş şi 2 cm la Dragomireşti.
                    Cursa aeriană de pasageri a decolat, în această dimineaţă, fără întârziere de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Pista este curată şi uscată. Vizibilitatea este bună. Temperatura aerului are valoarea de 4 grade Celsius.
                     Valori ale temperaturii înregistrate la această oră: -2 grade Celsius la Târgu Lăpuş;  5 grade Celsius în Baia Mare, Ocna Şugatag şi Ardusat; 4 grade Celsius la Seini; 3 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Săpânţa, Văleni, Călineşti şi Bârsana; 2 grade Celsius la Vf. Iezer,  Borşa, Vişeu de Sus, Dragomireşti, Leordina, în Pasul Gutâi şi Baia Sprie; 1 grad Celsius la Petrova, Fereşti, Cavnic şi Copalnic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.