Vremea devine instabilă în Maramureş

Vremea devine instabilă în Maramureş

 
                         Vremea a fost frumoasă şi caldă. Cerul a fost variabil. Vântul a suflat în general slab.Temperaturile maxime au fost cuprinse între 16 grade Celsius şi 19 grade Celsius. Cel mai cald a fost în municipiul Baia Mare. Zăpada mai există doar pe arii restrânse în zona montană înaltă. Stratul de zăpadă măsura, aseară, 6 cm la Vf. Iezer. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale de trafic pe toate sectoarele de drumuri publice din judeţ.                        
                Meteorologii au prognozat că vremea va fi rămâne în continuare caldă, dar va deveni, în general, instabilă. Cerul va fi mai temporar noros. Local vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie care vor avea şi caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab, la moderat. În zona montană înaltă va prezenta intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade Celsius şi 19 grade Celsius, iar cele minime între 4 grade Celsius şi 8 grad Celsius. Şi în zilele următoare vremea se va menţine caldă şi instabilă, cu precipitaţii sub formă de ploaie, pe arii relativ extinse.
                      Nivelurile şi debitele pe principalele cursuri de apă din judeţ au fost în scădere. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 91%. Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi uşor variabile.                      
                       Valori ale temperaturii aerului: 3 grade Celsius la Vf. Iezer; 4 grade Celsius la Borşa şi Cavnic; 5 grade Celsius la Borşa, Dragomireşti  Vişeu de Sus, Petrova, Leordina, Târgu Lăpuş şi Fereşti;  6 grade Celsius la Bogdan Vodă,  Săliştea de Sus şi Copalnic; 7 grade Celsius la Ocna Şugatag, Călineşti, Văleni, Bârsana,  Valea Chioarului; 8 grade Celsius în  Sighetu Marmaţiei,   Baia Mare,  Seinişi  Ardusat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.