VREME SCHIMBĂTOARE: Se anunță o primăvară capricioasă în Maramureș

VREME SCHIMBĂTOARE: Se anunță o primăvară capricioasă în Maramureș

 Cu toate că în ultimele zile vremea a fost mai caldă decât în mod obișnuit, începând de astăzi se întoarce frigul. Meteorologii spun că în perioada următoare vom avea parte de ploi șitemperaturile vor ajunge până la -2 grade. Temperaturile scăzute se vor menține până la sfâșitul lunii martie.

Dacă zilele trecute ne-au făcut să credem că vom avea parte de o primăvară însorită şi plăcută, meteorologii anunţă o primăvară mai degrabă capricioasă, cu nori, precipitaţii şi temperaturi scăzute.
„Din păcate ne așteaptă o perioadă destul de rece, mâine cerul va fi variabil, mai mult senin, dar temperaturile vor fi scăzute. Dimineața vor fi minime negative de până la – 2 grade, se va forma și brumă, iar maximele vor atinge 7-8 grade. Săptămâna viitoare vremea râmâne tot rece și se întorc precipitațiile care vor fi sub formă de lapoviță, să sperăm că nu va fi chiar ninsoare”, a arătat Maria Pop, meteorolog.
Meteorologii spun că vremea este normală pentru această perioadă și că temperaturile ridicate de zilele trecute au fost peste limita normală.
Acum este o perioadă mai rece, după care vremea va fi din nou frumoasă, singura problemă vor fi temperaturile minime și după data de 20 fenomenul de brumă care se va instala poate deveni periculos pentru că poate produce pagube mai ales pentru copacii care au înmugurit deja”, a mai adăugat meteorologul Maria Pop.
Începând din această noapte temperaturile vor scădea considerabil și se vor menține astfel până la sfâșitul lunii. Din luna aprilie vom avea parte din nou de vreme frumoasă, de primăvară, cu temperaturi pozitive care vor urca până la 20 de grade.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.